Themasessie 1 'Streefbeelden en doelen' - Vitale Ecosystemen

526 keer bekeken 0 reacties

In themasessie 1 hebben we het streefbeeld besproken: een ideaalbeeld van Vitale Ecosystemen omstreeks 2050. Met de deelnemers hebben we het streefbeeld aangescherpt en verrijkt. De oplossingsrichtingen die uiteindelijk in het NMP terecht komen, moeten gaan bijdragen aan dit streefbeeld.

Op 17 november 2022 hebben we een eerste versie van het streefbeeld besproken met belanghebbenden. De resultaten van dat gesprek hebben het streefbeeld verrijkt tot voorlopig het volgende beeld:

Vitale ecosystemen zijn diverse, veerkrachtige systemen in water, bodem en lucht waar veel verschillende soorten planten, dieren en organismen leven met ieder hun eigen functie en die in staat zijn om schokken op te vangen. Binnen de natuurlijke dynamiek zijn de ecosystemen chemisch, fysisch en biologisch in balans én kunnen hun waardevolle diensten duurzaam aan de maatschappij blijven leveren. Vitale Ecosystemen dragen bij aan een Gezonde Leefomgeving en aan een Duurzame, Circulaire Economie omdat zij deze diensten leveren.

Dit streefbeeld is een levende tekst en blijft in ontwikkeling tijdens het schrijven van het NMP. Hieronder kunt u uw ideeën delen over dit streefbeeld.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Cookie-instellingen